17
SEP
2013

Duurzaam buffet: Max 2 kipstukjes p.p.

Door alle regenstress (klimaatverandering- ahum…), toch nog vergeten het bordje bij de kipstukjes te plaatsen. (Kip de laagste in CO2-uitstoot van alle vleessoorten). Wel een leuk adoptie-kip gekregen en verder genoten van de humus, die 10% van de CO2-uitstoot van een...
20
JUL
2013

Lekkere aardbeien op de Soestermarkt

Net zoals de markt zelf, niet teveel tekst, maar je moet het gewoon beleven: (Hoewel ik nog wel even kwijt wil, dat een bakje voor 0,99 eurocent natuurlijk niet uit kan voor de teler… effe logisch nadenken). O ja, en ik heb leuk gekletst met teler Peter van de Ven>>....
03
JUN
2013

Allerhande man, gelukkig stoerheid is nog steeds uit de winkel te halen!

Ik ben blij voor de man, dat hij weer is gerustgesteld, ja, hoihoi, deze zomer mag ik lekker blijven BBQ-en volgens de laatste Allerhande! Ondertussen ga ik verder met m’n mini-onderzoekje over de verhouding van het aantal vlees-recepten versus vega-recepten in de...
21
MRT
2013

Ugly Food

Copyright: Ugly Food. Ons beeld van perfecte appeltjes en peren is over datum. 40 Miljoen kilo vreemd gevormd voedsel wordt nu per jaar weggegooid of verwerkt omdat het niet past in ons schoonheidsideaal. Aardappels in de vorm van hartjes en tomaten die er ineens uitzien alsof ze...
26
MRT
2012

Loesje

Als je de tijd neemt om zelf aardappelen te schillen, hoef je ook niet naar de yoga. Mijn zus heet
14
FEB
2011

Van ver of van fair?

Ik krijg vaak de vraag: “Koop jij nu zelf alles biologisch of fair trade?” Of: “Wat vind jij van Puur&Eerlijk?” Of: “Ik zie door al die keurmerken het bos niet meer?” Puur&Eerlijk gezegd begrijp ik het soms ook niet meer. In mijn...
29
JAN
2011

Even snel snel eten

Had ik eigenlijk al verteld, dat dit hele online kookboek het gevolg is van een mindfulness training? Tijdens de training werd er gevraagd om te letten op wat er letterlijk en figuurlijk bij je binnen komt. Ook moest je een rozijn bekijken en opeten alsof je er nog nooit 1 had...
29
DEC
2010

Biologische koeien zijn te deftig om te poepen!

De NOS heeft tussen kerst en oud en nieuw een aantal items besteed aan de dilemma’s, de toekomst en de risico’s van onze voeding, waaronder deze: http://nos.nl/artikel/207337-ruim-drie-aardbollen-voor-ons-eten.html. Ik vind het een erg goed initiatief van de NOS...
21
DEC
2010

Beren op de weg

Bezwaren tegen duurzaam eten kunnen zijn, dat het duurder is en meer tijd kost. Duurzaam eten hoeft niet duurder te zijn­ Als je meer van het seizoen en lokaal eet, is dat vaak goedkoper omdat die producten dan in de aanbieding zijn of met minder kosten in de winkel liggen. Grote...
07
DEC
2010

Boodschappen doen

Hoe werkt dat nu, milieuvriendelijk je boodschappen inladen? Allereerst begint ‘t thuis met de goede voorbereidingen: Loop door je koelkast en kijk wat er het eerst op moet en wat daar lekker bij past en verkrijgbaar is (in het geval van groente is dat deze maand bijv....
12