17
APR
2014

Primeur Creative Valley op CO2-dieet

Primeur! 24,25,26 juni gaat ‘t eerste CO2-lage menu in bedrijfscatering live bij La Vallee Brasserie – Creative Valley met dank aan Peter Klabbers. Gedurende 3 dagen zal er een lunchmenu worden aangeboden met een lager dan gemiddelde CO2-uitstoot. Dit menu zal worden...
24
FEB
2014

VoetprintCooking® deelnemer NatuurKaravaan

VoetprintCooking® praat mee in een Mongoolse Yurt op uitnodiging van ministerie van EZ in het kader van de Natuurkaravaan: thema op 7 maart Natuur&Consumeren. De uitkomsten gaan naar de staatssecretaris. Aan mij de taak om de ecologische voetafdruk van ons voedsel te...
06
FEB
2014

Voetprint op menukaart Houtense restaurants

Voor 5 restaurants in het Oude Dorp van Houten is een voetprint op de menukaart(januari ’14) gezet. Ze zijn door mij voorzien van een symbolische voetprint. (Nu nog alleen op deze website, maar ik hoop natuurlijk straks ook in het echt! Voor de duidelijkheid: Ik heb dit op...
02
FEB
2014

VoetprintCooking® op Pinterest

Volg ook mooie foto’s van duurzame recepten op Pinterest.
30
JAN
2014

Milieuwinst op het Menu

Vorige week was ik op de Bio-Vak-beurs in Zwolle bij de presentatie van het supermooie project “Milieuwinst op het menu, concrete handvaten voor een duurzame catering” van het Centrum voor Biologische Landbouw. Zes bedrijven en hun cateraars hebben sinds 2012 samen...
07
DEC
2013

VoetprintCooking® op de kerstmarkt in HoogCatherijne

Food-y-Market Foto’s: Food-y-Market Food-y-Market is uniek; een dagelijkse boeren kerstmarkt in Hoog Catharijne waar u op een prettige manier kennis kunt maken met lokale en regionale boeren, producenten en andere aanbieders van duurzame producten. Het voedselaanbod is...
21
NOV
2013

Ode aan de pieper

Graag wil ik je wijzen op een topproduct van eigen bodem; De aardappel! Aardappelen hebben een lage CO2-uitstoot, er komt slechts 0,25 kg CO2 vrij voor de productie van 1 kg aardappelen. (Ter vergelijking: rijst kent een CO2-uitstoot van 3 kg voor 1 kg rijst. Bij de productie van...
20
NOV
2013

Met Stein en Lies naar het binnenhof voor de Klimaatzaak

Mijn kinderen: Lies met groene jas en stein met bruine jas onder het bordje Vandaag hebben Urgenda en vele burgers de NL staat gedagvaard wegens falend klimaatbeleid. Voor hen doen we het:   Wij willen actie|Urgenda We leven op een prachtige planeet, waar het nu heel goed...
12
NOV
2013

Welke bedrijfskantine gaat er mee op CO2-dieet?

Doel van het CO2-dieet project Graag wil ik bewustwording over de milieudruk van ons voedsel bereiken. Verder wil ik mensen aanzetten tot CO2-lager koken en de producenten stimuleren CO2-lage producten op de markt te zetten. Met www.voetprintcooking.nl bespaar je 15% op je totale...
30
OKT
2013

Aryuvedish afwassen in het Kweepeeratelier

Kweepeeratelier, o.l.v. Cokkie van Leeuwen. Zaterdag 19 oktober, Haarlem Kijk, je moet jezelf niet te serieus nemen in het leven. Dus ik vind dat ik best een grap mag maken als ik op een zaterdagmiddag oververhit raak boven de pruttelende kweepeerpannen in de binnenstad van...