19
DEC
2011

Food afoot

food afoot betekent vertaald ‘voedsel te voet’. In food afoot-wandeltochten komt het voedsel uit de natuur letterlijk op je pad. Vrijwel alles is eetbaar in de natuur. Alleen… we zijn het vergeten. In het bos, de berm of het weiland is zoveel eetbaars te...
16
MEI
2011

Is er genoeg eten voor iedereen?

Ja, als het maar beter verdeeld zou worden, hoeft niemand honger te hebben. Dit heb ik ervaren tijdens de bijeenkomst ‘DE WERELD OP ONS BORD, op zoek naar eerlijk voedsel voor iedereen‘  op 12 mei in Den Haag. De bijeenkomst werd georganiseerd door Bureau...
21
APR
2011

Culinaire fotografie

Wat heb ik toch een aanrader voor iedereen: een cursus culinaire fotografie! Ik heb hem gedaan bij www.studiokeistad.nl. Zie hier het resultaat. Je  leert er ondermeer om te gaan met producten die verleppen. Of: Hoe je waterdruppels langer op je sla kunt laten zitten. Verder...
21
MRT
2011

FoodprintCooking gaat verder onder een nieuwe naam: VoetprintCookingTM

PERSBERICHT 21 maart 2011 Met ingang van heden is het merk FoodprintCooking gewijzigd in VoetprintCookingTM. In maart 2009 is onderstaand unieke “Koken met een lage voetafdruk”-concept gelanceerd onder de naam FoodprintCooking. Met de naam VoetprintCookingTM meent de...
19
JAN
2011

Hollandse Zalm

…..bestaat niet meer. Of het moet gekweekte zalm zijn. Even wat aandacht voor een schitterende foto van het illustratieduo Worstkeesscenario. De keiharde spotprent “Houdbaarheid Zalm” was deze week genomineerd voor een van de meest prestigieuze prijzen in...
13
SEP
2010

Bij de boer

Afgelopen zomer hebben we onderstaand gerecht gegeten bij een Franse boer met een bed & breakfast. Al het eten wat hij ons voorschotelde kwam van zijn eigen terrein. De beste man kwam gewoon tijdens het dinertje voorbijwandelen met een schaar om de ingrediënten te oogsten,...