30
JAN
2014

Milieuwinst op het Menu

Vorige week was ik op de Bio-Vak-beurs in Zwolle bij de presentatie van het supermooie project “Milieuwinst op het menu, concrete handvaten voor een duurzame catering” van het Centrum voor Biologische Landbouw. Zes bedrijven en hun cateraars hebben sinds 2012 samen...
13
JAN
2014

VoetprintCooking® recensies

Recensies sinds 10-10-2012: Zo begin van het jaar leek het me een mooi moment om een jaaroverzicht te maken van alle recensies sinds de lancering: http://www.hipenhot.nl/voetprint-cooking/ Ik vind het een prettig boek. Naast de eco-tips, leer je ook dat groen eten helemaal niet...
09
JAN
2014

Koken in het seizoen

“Koken in het seizoen” is het thema van de eerste workshop. Op de workshop VoetprintCooking® (deze maand in Houten) staat rabarbersoep op het programma. Kan dat eigenlijk wel, rabarber in de winter? Om het uit te proberen heb ik even de Groente- en fruitkalender...
09
DEC
2013

Kerstgedicht voor bij het VoetprintCooking-kookboek

 Kerstgedicht Stuur me een mailtje (dsoons@planet.nl), indien je de tekst digitaal wilt hebben! Dit boek is te bestellen bij alle boekhandels en ook te koop bij Bol.com.
07
DEC
2013

VoetprintCooking® op de kerstmarkt in HoogCatherijne

Food-y-Market Foto’s: Food-y-Market Food-y-Market is uniek; een dagelijkse boeren kerstmarkt in Hoog Catharijne waar u op een prettige manier kennis kunt maken met lokale en regionale boeren, producenten en andere aanbieders van duurzame producten. Het voedselaanbod is...
21
NOV
2013

Ode aan de pieper

Graag wil ik je wijzen op een topproduct van eigen bodem; De aardappel! Aardappelen hebben een lage CO2-uitstoot, er komt slechts 0,25 kg CO2 vrij voor de productie van 1 kg aardappelen. (Ter vergelijking: rijst kent een CO2-uitstoot van 3 kg voor 1 kg rijst. Bij de productie van...
20
NOV
2013

Met Stein en Lies naar het binnenhof voor de Klimaatzaak

Mijn kinderen: Lies met groene jas en stein met bruine jas onder het bordje Vandaag hebben Urgenda en vele burgers de NL staat gedagvaard wegens falend klimaatbeleid. Voor hen doen we het:   Wij willen actie|Urgenda We leven op een prachtige planeet, waar het nu heel goed...
12
NOV
2013

Welke bedrijfskantine gaat er mee op CO2-dieet?

Doel van het CO2-dieet project Graag wil ik bewustwording over de milieudruk van ons voedsel bereiken. Verder wil ik mensen aanzetten tot CO2-lager koken en de producenten stimuleren CO2-lage producten op de markt te zetten. Met www.voetprintcooking.nl bespaar je 15% op je totale...
05
NOV
2013

VoetprintCooking®-Workshop in Houten

VoetprintCooking®-Workshop3 dinsdagavonden in januari 2014 Graag wil ik deelnemers kennis laten maken met VoetprintCooking®: Koken met een lage voetafdruk. Allereerst wil ik je uitleg geven over “duurzaam” voedsel. Wat zorgt ervoor dat een voedingsmiddel een hoge of...
30
OKT
2013

Aryuvedish afwassen in het Kweepeeratelier

Kweepeeratelier, o.l.v. Cokkie van Leeuwen. Zaterdag 19 oktober, Haarlem Kijk, je moet jezelf niet te serieus nemen in het leven. Dus ik vind dat ik best een grap mag maken als ik op een zaterdagmiddag oververhit raak boven de pruttelende kweepeerpannen in de binnenstad van...