06
DEC
2012

Duurzaam kerstrecept

Hoe doe je dat eigenlijk? Uitgebreid en bourgondisch koken, maar toch een lage voet-afdruk achter laten? a. Om te beginnen: een lijstje van het seizoen. Hier volgen groenten, die in december label A hebben (<0,5 kgCO2 per kg): Aardappelen, Aardpeer, Andijvie, Bleekselderij,...
11
FEB
2012

Gebakken brie met knoflookbrood

Ingrediënten Bereidingswijze 1/2 ongesneden witbrood 2 eetl. olijfolie1 teen knoflook, geperst 200 g veldsla300 g briehandjevol walnoten, gebrokenhoningvijgenjam4 gedroogde vijgen Snijd 4 dikke sneden witbrood. besprenkel ze met olijfolie en wrijf ze in met kleine stukjes...
16
JUN
2011

Rabarbersoep uit eigen tuin

In Houten wordt er lustig op los getuinierd, zo ook bij een klasgenootje van mijn zoon. Er ontstaat zelfs een onofficiele ouderwetse ruilhandel. Van menig buurtje krijg ik beginnende tomatenplantjes of het teveel aan rucola sla. Deze week kreeg ik dus rabarber. De prachtige...
24
MRT
2011

Lasagne met paddestoelen

 Foto: Marjo Baas, copyright Dorien Soons 50 g Parmezaanse kaas zout, peper 8  lasagnevellen 400 gram gemengde champignons 2 eetlepels droge witte wijn 4 eetlepels olijfolie 200 gram rucola of waterkers Kook de lasagne in water met een snufje zout beetgaar. Bortsel de...
03
JAN
2011

Voedselverspilling en oud brood

Voedselverspilling De feestmaand is net achter de rug: Heb je ook zoveel gegeten de afgelopen dagen? En ook evenzoveel eten weggegooid? Wist je dat iedere Nederlander jaarlijks 44 kilo eten weggooit? De Nederlander verspilt vooral brood en pasta. Hier een paar tips om met...
14
SEP
2010

Bereken de foodprint van uw recept

Foodprint van een recept weten? Plaats uw recept in het reactieformulier!
13
SEP
2010

Stoofpeertjes

Ingrediënten Bereidingswijze 1 kilo stoofpeertjes1 theelepel kaneel2 dl rodebessensap2 kruidnageltjes100 gr suiker (niet nodig bij Gieser Wildeman peertjes) Schil de peertjes en laat de steeltjes zitten. Doe ze in een pan en giet ze over met bessensap. Voeg water toe totdat ze...
12