Kookworkshop met open inschrijving op zaterdag 29 juni
comment : 0
Op zaterdag, 29 juni organiseert Brigitte Habets van Food Afoot een kookworkshop
voor individuele deelnemers in de gezellige ‘Holzhütte’ van
Haus Ternell in Eupen (België).
voor individuele deelnemers in de gezellige ‘Holzhütte’ van
Haus Ternell in Eupen (België).
In de prachtige omgeving van het Hoge Veen en zijn bossen gaan we op zoek naar ons oervoedsel!
Wij verzamelen en plukken planten, bloemen, bessen, bladeren.
Leren wat eetbaar is en wat niet.
Ontdekken de unieke voedingswaarde van eetbare, wilde planten.
Met alles wat verzameld is, stellen wij ons eigen dagmenu samen.Let wel, wij koken vegetarisch.
Speciale dieetwensen graag vooraf melden!Programma:
Leren wat eetbaar is en wat niet.
Ontdekken de unieke voedingswaarde van eetbare, wilde planten.
Met alles wat verzameld is, stellen wij ons eigen dagmenu samen.Let wel, wij koken vegetarisch.
Speciale dieetwensen graag vooraf melden!Programma:
11.00 uur:
verzamelen op de parkeerplaats van Haus Ternell
11.00-12.00 uur:
boswandeling
12.00-13.00 uur:
onder genot van koffie/thee uitleg over planten die verzameld zijn.
13.00-15.30:
eten voorbereiden en samen eten.
15.30-16.00
afwassen en opruimen.
verzamelen op de parkeerplaats van Haus Ternell
11.00-12.00 uur:
boswandeling
12.00-13.00 uur:
onder genot van koffie/thee uitleg over planten die verzameld zijn.
13.00-15.30:
eten voorbereiden en samen eten.
15.30-16.00
afwassen en opruimen.
Duur: circa 5 uur
Kosten: € 17,50 p.p.
Aanmelden kan tot en met 14 juni via Food Afoot
——————————————————————————————–
Kookworkshop voor groepen bij ESTRADE-MONSCHAU
Hoe ‘de groene’ keuken verwerkt kan worden in onze dagelijkse gerechten, is vanaf dit jaar voor GROEPEN (familie-, bedrijfsuitje) mogelijk in onze kookworkshop te ervaren bij ESTRADE-MONSCHAU. Op deze locatie kunt u desgewenst ook overnachten. Bijgaand een greep uit de menu mogelijkheden:
SoepBrandnetelsoep, zevenblad-bergvenkel soep, gewone berenklauw-veldzuringsoepBroodWe gaan brood bakken, we stellen een granenmengsel (spelt, boekweit, lijnzaad, zonnebloempitten….).samen en malen het meel ter plekke.KruidenboterMet kruiden vers geplukt uit de berm (daslook, smalle weegbree, look-zonder-look)
Maaltijdsalade
Van paardenbloemblad, adderwortel, daslook, veldmagriet, madelief, witte klaverzuring
Dessert
Vlierbloesembeignets, roomijs met bosaardbeitjes, bramen of frambozen.
Met de oogst van het seizoen, stellen wij elke keer een uniek menu samen.