05
JUN
2015

Milieuvriendelijk BBQ-en

comment : 0

Wat te eten op World Environment Day en tevens hebben we te maken met een hittegolf. Iedereen gaat natuurlijk BBQ-en, maar wat kun je er dan opleggen en toch rekening houden met de hogere CO2-uitstoot van vooral rood vlees.

Zullen we het nieuwe gastvrij definiëren als: “Ruim in de salades en matigen met de hoeveelheden vlees, want ruim voor de aardbol en de toekomstige generatie!”vrouw vlees

 

Tips voor milieuvriendelijk BBQ-en:

  • Salades met spinazie of veldsla en heerlijke zaadjes. Recepten van Jamie (uitgebreider) of van mezelf (simpeler).
  • Vegetarische BBQ-spiezen van bv de Vegetarische Slager Kipstuckjes (gewone supermarkt)
  • Kipsaté en met mate, dus niet oneindige hoeveelheden
  • Vispakketje koolvis (met de juiste vangstmethode: bv. pelagische trawl, bij de Jumbo MSCvis  kun je er wel van uitgaan. Dit alles na een hele zoektocht op www.goedevis.nl en www.msc.org) met erwtjes, wortel en verse kruiden en roomkaas in alufolie
  • Gepofte aardappel met kruidenkaas
  • Maiskolf aan een spies
  • Pompoen gegrild
  • Tomaat in aluminium
  • Stokbrood met zelfgemaakte humus (blikje kikkerewten, sesamzaad, knoflook, olijfolie, kruiden)
  • Toetje: Banaan met een stukje chocolade in de schilalaska koolvis

Voor wie het ook wil opzoeken, hier mijn zoektocht naar de juiste vis:

Daarbij kwam ik ook een leuk rapport van Greenpeace tegen, die tot dezelfde conclusie kwamen, het is echt heeeel ingewikkeld: Greenpeace over duurzame vis koolvis duurzame vis

Over Dorien

Laat een bericht achter

*

captcha *