05
NOV
2013

VoetprintCooking®-Workshop in Houten

cursusencoVoetprintCooking®-Workshop
3 dinsdagavonden in januari 2014

  1. Graag wil ik deelnemers kennis laten maken met VoetprintCooking®: Koken met een lage voetafdruk. AllGroente-en fruitkalenderereerst wil ik je uitleg geven over “duurzaam” voedsel. Wat zorgt ervoor dat een voedingsmiddel een hoge of lage voetafdruk heeft? (Bv. bepaalde groenten in de winter) Welke keuzes zijn er? (bv. wintergroenten zijn die en die en die en dat vind je op internet in de groente- en fruitkalender en lekkere recepten daarbij zijn…) Ook krijg je uitleg over het zelf berekenen van de CO2-uitstoot van een recept. (net zoiets als calorieën tellen).
  2. Koken: In het kookgedeelte wil ik samen 1 simpel gerecht maken in groepjes van 2 uiteindelijk kunnen we dit gerecht eten en een gedeelte mee naar huis nemen.

schelvisgerecht en boek

Docent:                Dorien Soons
Website:               www.voetprintcooking.nl , aanmelden via www.cursusenco.nl
Email:                   Dsoons@planet.nl

SchoneveldStartdatum:         14-01-2014
Prijs:                     € 52,00
Locatie:                Schoneveld
                            Zonnehout 36
                            3991 MX Houten

Per avond een thema:
1.Koken met seizoenen (-> nagerecht rabarbersoep)
2.Koken met vleesvervangers (-> champignon walnoten ragout)
3.Koken met vlees of vis met lage CO2. (-> schelvissoep, 3 pannen)
Na de laatste avond krijgt men mijn kookboek mee naar huis.
Deelnemers dienen zelf plastic bakjes mee te nemen voor hetgeen gekookt is! (Beter dan wegwerp.)

Mijn achtergrond:
40 jaar, moeder van Stein en Lies, geboren in Brabant, bedrijfseconoom, marketeer. Het boek Voetprint Cooking® en de website www.voetprintcooking.nl zijn een particulier initiatief.

Planning:

14-01-2014 (19.30-22.00 uur) 
21-01-2014 (19.30-22.00 uur)
28-01-2014 (19.30-22.00 uur)

Over Dorien
  1. Pingback: Voetprint Cooking® Rabarbersoep in de winter » Voetprint Cooking®

Laat een bericht achter

*

captcha *