13
SEP
2010

Stoofpeertjes

Ingrediënten

Bereidingswijze

1 kilo stoofpeertjes
1 theelepel kaneel
2 dl rodebessensap
2 kruidnageltjes
100 gr suiker (niet nodig bij Gieser Wildeman peertjes)
Schil de peertjes en laat de steeltjes zitten. Doe ze in een pan en giet ze over met bessensap. Voeg water toe totdat ze net onder staan. Voeg kaneel, kruidnagel en eventueel suiker toe. Breng de peren aan de kook met een deksel op de pan en draai dan het vuur zacht, laat 1 uur doorkoken. Met een snelkookpan; een half uur. Haal de peertjes uit de pan en serveer ze op kamertemperatuur. Schep wat vocht over de peertjes (evt. wat binden met maizena). Ze kunnen worden geserveerd als bijgerecht of als dessert.

voetafdrukvoetafdrukvoetafdrukvoetafdruk(1 voetje = 0,1 kgCO2)

Meer duurzame recepten >>Duurzame recepten

 

Over Dorien
  1. steven Reply

    Ja het is helemaal t weer voor stoofpeertjes!

Laat een bericht achter

*

captcha *