Recepten die snel klaar zijn
Pompoensoep met walnootstukjes
Ingrediënten |
Bereidingswijze |
25 gr boter 1 schoongemaakte en kleingesneden ui 1 uitgeperst teentje knoflook 1 pompoen 1 bouillon blokje en een halve liter water 1 kuipje smeerkaas Handvol walnootstukjes Zout, peper,kerrie, nootmuskaat, komijn |
De pompoenschil kun je gewoon eten, dus die hoeft niet te worden geschild. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten. Haal de draden uit de pompoen en snijd hem met schil in kleine stukken. Voeg de blokjes pompoen en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken. Pureer de pompoen met de staafmixer. Voeg de smeerkaas toe. Maak de soep op smaak met wat zout, peper, kerrie, nootmuskaat en komijn. Dien de soep op en strooi de walnootstukjes over de kommetjes. |
Bloemkoolschotel
Ingrediënten |
Bereidingswijze |
450 gr bloemkool (mrt-nov) 3 grote aardappels 100 gr kerstomaatjes voor de saus: 25 gr boter 1 prei, 1 teentje geperste knoflook 3 el. bloem, 3 dl melk 50+25 gr blokjes kaas 1/2 tl paprikapoeder 2 el peterselie, zout en peper |
Let op: dit recept is alleen snel klaar, wanneer je een doorgewinterde aardappelschiller bent. Schil de aardappelen en snijd ze in 3 stukken en laat ze 20 minuten koken (na 5 minuten mag de bloemkool erbij); Was de bloemkool en snijd ze in roosjes en laat ze 10-15 minuten met de aardappels meekoken. Smelt de boter (laat deze niet bruin worden) en bak de prei en knoflook, voeg de bloem toe en roerbak alles 1 minuut (vuur laag). Neem de pan van het vuur en voeg geleidelijk melk, 50 gr kaas, paprikapoeder en de helft van de peterselie toe. Zet de pan weer op het vuur en breng de saus al roerende aan de kook, voeg zout en peper toe. Voeg kookvocht toe totdat de saus de juiste dikte heeft bereikt. Schep de uitgelekte bloemkool, aardappels en tomaatjes in een schaal. Giet de saus erover en de rest van de kaas. Maak af met peterselie, resterende blokjes kaas en gemalen peper ter decoratie. |
Witlof-appelstampot met kaas
Ingrediënten |
Bereidingswijze |
1 kg aardappels 1 rode ui 750 gr witlof 2 grote appels met rode schil 2 eetl. boter 3 theelepels kerriepoeder 300 gr kaas melk of crème fraîche |
Aardappels gaar koken, ui snipperen, appel en witlof klein snijden. Ui in de boter bakken met kerriepoeder erbij daarna witlof en grootste deel van de appel erbij bakken. Kaas in blokjes snijden. |
Hallo Dorien,
Zaterdag is in Eerbeek een Nivon Genoeg praktijkdag ik verzorg daar wat lunchgerechten.
Als ik dat door jou zou willen laten berekenen hoe lang duurt dat dan?
Op de site van GENOEG kun je er meer over lezen.
Met vriendelijke groet,
Meia
Dat heb ik zo gedaan, stuur maar op,
soms moet ik aannames maken, maar die al ik er dan bij zetten,
leuk!
Hi Meia, Klopt het dat je geen recepten meer hebt ingestuurd?